NOMINACE NA WORLD SKYRUNNING CHAMPIONSHIPS 2014 - CHAMONIX


Vrcholná akce skyrunningu se blíží opravdu rychle! Od pořadatele i ISF byl stanoven „dead line“ pro podání konečných přihlášek na všechny discipliny nejpozději do 10.5.2014. Po prvním Czech Skyrunning Championship byla tedy uzavřena finální nominace.

Na tomto Mistrovství se poběží tři disciplíny - Vertical Kilometer®, SkyMarathon® a Ultra SkyMarathon®.

Já budu startovat na své oblíbené trati Ultra SkyMarathon®. Jsem moc rád, že budu stejně jako loni, na takovéto velké akci a budu mít možnost porovnat síly s těmi nejlepšími!

Společně se mnou budou startovat v Chamonix na svých tratích také například Pavel Brýdl, Honza Havlíček, Petr Míl, Iva Milesová nebo Anička Straková.

ISF RANKING 2014 – SEZNAM ZÁVODŮ


Jedná se o 14 závodů Vertical, 21 závodů Sky a 36 závodů Ultra v 18 zemích a na 5 kontinentech.Ranking je založen na konsolidovaném vzorci používaným i v jiných sportech v jiných sportech, ale přizpůsobeným pro běžecké závody v horách. Vzorec obsahuje také exkluzivní ISF algoritmus, který bere v úvahu faktory, jako je počet elitních sportovců na startu a náskok vítěze nad ostatními top běžci. Do hodnocení se počítá průměr tři nejlepších výsledků v každé disciplině s korekčním faktorem pro závody s minimálně pěti elitními běžci z aktuálního žebříčku. Po ukončení sezony ISF zveřejňuje celkové pořadí v jednotlivých disciplinách do stého místa v mužích a do 50 místa v ženách.

Dostat se do této elitní společnosti je velkým úspěchem a sportovci to může pomoci při sjednávání výhodnějších sponzorských podmínek, sjednávání lepších podmínek s pořadateli závodů pro své starty a podobně. A právě toto je mým malým cílem pro letošní sezónu, pokusit se zabojovat a dobře zaběhout aspoň tři zahraniční závody - v mém případě Ultra. Níže v tabulce je seznam všech bodovaných závodů pro tento ranking, modře jsou označeny závody na které se chystám nebo kde jsem už startoval.



ZÁVODY - PODZIM 2014


Poslední mojí plánovanou velkou akcí je závod kolem Blancu, trat CCC na konci srpna. Novými velkými závody na podzim budou NEZMAR SKYMARATHON® a pokud vše klapne, tak jak má postavím se na start nejstaršího a prestižního závodu ve Francii - GRAND TRAIL DES TEMPLIERS, který se koná na konci října. Poslední velkou akcí tohoto roku bude již avizovaná Pražská stovka na začátku prosince, na kterou se budu chystat už popáté!!!