Black Diamond - Distance

(Ninaj)


Jednou ze základních částí vybavení pro extrémy, běhy v horách, treky a trénink jsou bezesporu trekové hole. Dnešní trh jich nabízí nepřeberné množství, záleží na každém co od takových holí očekává. V poslední době se na mě valí dotazy, s jakými paličkami to vlastně běhám. Dlouho jsem běhal ze starými dobrými Leki (model Eagle), časem se však hole opotřebily, nastavená délka dlouho nevydržela a navíc byly zatraceně těžké!



Čím víc jsem začal kvůli závodům minimalizovat, tím více byla potřeba najít nějáké lehké, kvalitní a hlavně skladné hole. Když jsem narazil na novinku od Black Diamondu, byla to volba jasná. Už na první pohled a hlavně podle parametrů jsem veděl, že tyhle trojdílné trekkingové hole s ultra nízou hmotností a systémem skládnání jako u lavinových sond budou přesně to, co hledám.




Black Diamod Distance se vyrábí ve čtyřech délkových provedeních - 100, 110, 120, 130 cm ,ano délka je zde pevná, žádné nastavování ani nic podobného, pro někoho možná faktor záporný, pro někoho možná nikoliv (v závodě stejně není čas nastovat si hole na stoupání-kratší nebo seběh-delší). Každopádně zde odpadá někonečný problém s tím, že hole v průběhu prováděné aktivity začnou ztrácet nastavenou velikost. Při nákupu je však třeba dát si pořádně záležet a vybrat si velikost která vám bude pasovat.

Při mé výšce cca 183 cm používám velikost 120 cm. V této velikosti mají složené hole 40cm a váží cca 270g - pár.



Madlo je pěnové, velice příjemné na dotek, oproti jiným holím je docela dost dlouhé (20 cm) a nabízí tím pádem více možností chycení. Textilní prodyšné poutko nabízí nastavení pomocí suchého zipu, nalezneme zde taky označení levá-pravá



CENA - OKOLO 2200 KČ

Klady
+Nízká hmotnost
+efektivní a rychlý způsob složení
+kvalitně zpracovnané madlo

+používám je já :-D

Zápory
-pro někoho možná absence nastavení velikosti
-poutko se může po čase utrhnout (snadná oprava)