HMČR 2010-Jablonec nad Nisou

(Kubajs)

Toto mistrovství se konalo ve dnech 6. a 7. března v Corny aréně, kde jsem startoval na tratích 1500m a 3000m. V pátek dopoledne jsem odcestoval do Jablonce autobusem, který vezl skoro celou moravskoslezskou výpravu. Ještě ten den jsem si dal v hale pár tréninkových úseků, po kterých jsem usoudil že tyto závody v hale nebudou vůbec jednoduché, zejména kvůli ostrým zatáčkám a špatnému vzduchu.

První den mistrovství byla na programu patnáctka , která startovala v pozdním odpoledni. Od začátku jsem udával tempo a v cíli jsem mohl být s časem 4:22 min velice spokojen. Byl to můj první halový titul v kariéře.





















Druhý den mistrovství mě čekala trojka, kde jsem obhajoval bronzovou medaili z loňského halového šampionátu. Před závodem jsem pomýšlel na čas okolo 9:40. Ovšem v průběhu prvních dvou kilometrů se dal čekat mnohem lepší čas. Navíc poslední kilák těsně pod 3 minuty a nevěřícný pohled na časomíru, která ukazovala čas 9:20 min a druhý mistrovský titul byl v kapse navíc s rekordem halového šampionátu!!




















Tyto dvoudenní závody mi daly opravdu pořádně zabrat, ale dva tituly za dva dny, tak to jsem asi za tu zimu něco málo trénoval. Pár fotek najdete zde